profit.bg фото: Touch Of Light, УикипедияРъководителят на Пентагона Марк Еспър обвини

...
profit.bg фото: Touch Of Light, УикипедияРъководителят на Пентагона Марк Еспър обвини
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона за Китай: Дестабилизира Тихия океан

profit.bg фото: Touch Of Light, Уикипедия

Ръководителят на Пентагона Марк Еспър упрекна през днешния ден Китай, че дестабилизира Тихоокеанския район. Това стана по време на тричасова негова аудиенция в островната страна Палау, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Посещението пристигна в миг, в който Вашингтон се пробва да се опълчи на напъните на Китай да разшири въздействието си върху островните страни в Тихия океан, които са малко обитаеми, само че имат огромно стратегическо значение.

Съединени американски щати и Палау споделят полезностите на свободата, в при които всички страни съблюдават разпоредбите и нормите, гарантиращи мира и просперитета на всички народи, сподели Еспър по време на визитата си.

Днес това е изключително значимо, до момента в който работим с нашите съдружници и сътрудници за отбрана на интернационалната система, застрашена от Китай и неговите дестабилизиращи дейности в района, добави Еспър.

Пекин съумя да убеди предходната година островните страни Соломонови острови и Кирибати да се откажат от дипломатическите си връзки с Тайван в интерес на Китай. Тайван в този момент има единствено четирима съдружници в Тихия океан, измежду които и Палау.

Палау е с население 22 000 поданици и се намира на 1500 километра източно от Филипините. Страната поддържа тесни връзки с Тайван и Съединени американски щати, макар китайския напън.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР